Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi
Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
• Sumber semulajadi alfalfa.
• Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Alfalfa adalah tinggi dalam protein, kalsium, serta mineral lain, vitamin dalam kumpulan B, vitamin C, vitamin D, vitamin E dan vitamin K. Alfalfa (juga dikenali sebagai Lucerne) telah didapati menjadi sumber vitamin D, yang mengandungi 48 ng / g (1920 IU / kg) D2 vitamin dan 0.63 ng / g (25 IU / kg) vitamin D3. Terdapat rujukan untuk D2 vitamin dan vitamin D3 yang terdapat dalam alfalfa.
Alfalfa juga dikaji oleh penyelidik saintifik menunjukkan bahawa nutrien dalam alfalfa boleh menghalang penyerapan kolesterol dan menghalang pembentukan plak arteri. Alfalfa juga telah terbukti bermanfaat untuk Hypoestrogen, Menopaus, Hyperestrogen, Fibrocystic,PMS, dan Kanser Payudara.
Alfalfa juga mengurangkan jumlah kolesterol, trigliserida, lipoprotein ketumpatan rendah (LDL) dan lipoprotein ketumpatan amat rendah (VLDL). Ini membawa kepada pengurangan ketara kolesterol / HDL jumlah nisbah, salah satu ramalan utama risiko kardiovaskular. Tindakan ini nampaknya disebabkan oleh penyerapan usus yang dikurangkan kolesterol kedua-dua dalaman dan luaran.
No comments :
Post a Comment